dinsdag 12 november 2013

Sinterklaas surprises


Sinterklaas komt er weer aan! Misschien hebben jullie al lootjes getrokken of gaan jullie dat binnenkort doen. Het kan ook dat je nog pakjesavond viert, maar ik laat hier een paar surprises zien die je kan maken. Ik laat hier een paar leuke en makkelijke ideeën zien. Ik leg in het kort uit hoe het moet, ik ga niet echt in op details.


Deze zijn heel makkelijk en simpel, maar wel hartstikke schattig! Voor deze heb je nodig: een schaar, lijm, een kartonnen doos (het liefst een kubusvorm, of daar in de richting van), gekleurd papier en verf wat bij je dier past. In het kort uitgelegd wat je moet doen: - haal de flappen naar buiten en knip daar de poten van (halve cirkel eruit). - verf/beplak de doos in de goeie kleur. - knip/verf een ovaal als gezicht waarin de ogen komen (en half de mond). - Ogen en mond erop. - met papier maak je nog een staart en oren. Kun je bijvoorbeeld een gat in de kont maken en daar de cadeautjes doorheen stoppen.

Bij deze maak je een smartphone/iphone na met een (redelijk) platte schoenendoos. Nodig: schoenendoos(het is handig als die van niet zo'n glimmend karton is), lijm, schaar, verf en/of papier. Doen: haal de deksel eraf en teken aan de binnen een paar vierkanten als apps, je snijdt dan in drie randen van het vierkant. Je kan zelf kiezen welke je overlaat. Zorg wel dat je cadeautjes daar doorheen passen! Plak de deksel vast aan de doos. Verf hem nu en klaar!
Dit kun je ook doen als make-up palet, maar het ziet er wel wat simpeler uit. Of met een rekenmachine. Je kan met deze surprise heel veel variëren.


Moet je voor iemand iets maken die van een dagje shoppen houdt? Dan kun je een tas namaken. Nodig: schaar, lijm, kartonnen doos, (stevig) lint en verf. Doen: Vouw 2 flappen van de doos naar boven tegen elkaar aan en maak twee gaatjes aan de zijkanten van de flap. Daardoor heen komt een stevig lint door dat de cadeautjes moet kunnen dragen en dus niet knapt. Verf de tas in een bekend merk of zoals hierboven de binnenkant van een tas.


Een cupcake kan je op verschillende manieren maken. Ik leg in het kort er twee uit. Je kan er een van papier mache maken. Dan heb je nodig: - kippengaas - oude telefoonboek(dat is makkelijker te gebruiken dan kranten) - behanglijm - verf. Doen: buig het kippengaas in de goede vorm als bakje en deksel als het cakeje. Maak dan steeds de lappen telefoonboekbladeren echt goed nat met de behanglijm en plak het tegen het kippengaas aan. Zo ga je door tot dat hij dik genoeg en geen gaas meer voelt. (ook de binnenkant beplakken). Dan verf je hem.
De tweede manier is makkelijker. Je maakt met een karton het bakje en dat vul je op met watten. Of tot de rand met papier als grabbelton en dan watten als tof/slagroom.

Surprises met alleen foto's:


Hopelijk snapte je mijn uitleg een beetje en heb je er wat aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten