maandag 17 februari 2014

Thee, thee en nog eens thee!


Jep, ik ben een theeleut geworden! Het leek me dus wel leuk om de drie theesmaken te laten zien die ik de vorige week vaak heb gedronken. Ik drink nooit zo'n neutrale smaken zoals englisch tea. Ik drink vooral smaken van delicious spices en fruit garden. Lees je mee?
De drie smaken die ik bespreek zijn allemaal van pickwick. Pickwick is toch wel mijn favoriete theemerk. Ze zijn gewoon van wat betere kwaliteit dan andere. De smaken zijn caramelised pear, winter glow en meloen.


Dit is DE thee die mij thee liet drinken. Deze hebben we al wat langer en zit dus nog maar half vol  :(. Gekarameliseerde peer, een van de delicious spices. Ik vind van de delicious spices verpakkingen er erg leuk uitzien. Zo delicious :p Het ziet er gewoon al lekker uit :).
Als je aan een theezakje ruikt, ruikt hij best wel naar karamel, maar je ruikt ook de zoethout. 
Alle ingrediënten op een rijtje: thee, smaakstoffen/aroma's, kaneel, zoethout, kamille, stukjes peer en stukjes karamel. 


 Hij smaakt precies zoals hij ruikt. Als je goed proeft, proef je de karamel. Als ik hem drink zonder dat ik de ingrediëntenlijst heb gezien, kan ik niet meteen de smaken/ingrediënten zeggen ook al proef je de zoethout redelijk goed. Toen ik de ingrediënten vertaalde dacht ik: 'Natuurlijk! Dat is het!.' De zoethout proef je zeker terug, maar door de andere ingrediënten is die niet zo sterk als normaal. Dit is mijn favoriete thee geworden!
Deze thee heb ik gekocht bij de Kruidvat voor maar €1,- De theesmaken komen en gaan bij de Kruidvat. Soms dan zijn ze er en soms niet.


Winter glow hebben we nog niet zo lang. Deze hebben we eigenlijk, omdat ik thee ben gaan drinken. Op de verpakking stond dat deze 'blend' bestaat uit specerijen en sinaasappelschilletjes. Als je eraan ruikt, ruik je helemaal niks, maar dan ook echt niks van de sinaasappelschilletjes! Heel erg kruidig.
Alle ingrediënten op een rijtje: thee, kaneel, kruidnagel, smaakstoffen/aroma's, sinaasappelschilletjes.


Bij deze smaak is het precies het tegenovergestelde van de caramelised pear. Je ruikt de kruiden, maar proeft vooral de sinaasappel en de kruiden iets minder. Hoewel ik niet zo van de citrusvruchten ben, vind ik dit erg lekker! Ik vind dit echt zo'n kerstthee. De naam past precies bij de thee, echt zo'n thee voor in de winter! :)
Deze kocht ik ook bij de Kruidvat voor maar €1,-


De laatste die ik bespreek is er eentje van de Fruit Garden. De meloenthee. Ik had langer geleden ook al eens meloenthee gehad en dat viel goed in de smaak! Als je eraan ruikt weet ik niet precies wat ik moet denken, hij ruikt erg neutraal. Ik had een vrij zoete geur verwacht.
alle ingrediënten op een rijtje: thee, smaakstoffen/aroma's, stukjes meloen.


De smaak is toch wat anders dan ik me kan herinneren. Deze is in het begin vrij neutraal, maar het na smaakje is erg zoet. Erg lekker! Vooral als ik zin heb in iets wat niet teveel smaak heeft... Wat niet al te vaak voorkomt ;) Ik weet niet hoeveel hij kost, maar is in ieder geval bij veel supermarkten te koop!


Tot slot nog de thee die ik graag wil proberen: Pickwick Fruit Garden fruitvariatie oranje. Daar zitten de smaken kers, tropische vruchten, meloen en mango in. Lijkt me heerlijk! 


Dit was mijn eerste thee-review. Misschien ga ik dit wel vaker doen, nadat ik twee of meer nieuwe smaken heb uitgeprobeerd schrijf ik daar in het kort over. Dit zal wel nog een tijdje duren voordat de volgende komt, want ik mag pas nieuwe kopen van mezelf als er minstens twee pakjes op zijn. Twee pakjes zitten nog bijna helemaal vol en eentje is half leeg... Dat kan dus nog wel even duren! Maar goed. Ik ben benieuwd wat je vond van dit artikel en als je thee drinkt: Wat is jouw favoriete theesmaak?

4 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ben erg benieuwd naar die Winter Glow. Zelf drink ik vooral groene thee met sinaasappelsmaak of lemon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die winterglow smaakt naar gluwijn dat je krijgt bij een ijsbaan haha die vind ik niet zo erg lekker want dat glue spul wijn vond ik ook niet zo lekker haha.

  liefs x
  ik hou meer van bosvruchten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lijken me lekkere smaken. ik hou wel van thee met een smaakje xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben echt een theeleut en ik lust bijna alle smaken thee wel, behalve alles waar mint/munt inzit daar houd ik dan niet van ;) Caramelised Pear vind ik ook echt heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen