zaterdag 8 februari 2014

Recept: mini appeltaartjes


Op welke.nl kwamen we een foto tegen van mini appeltaartjes en natuurlijk moesten we dat een keertje maken! Vorige week heeft mijn oh zo lieve moeder ze gemaakt en voor mij stap voor stap foto gemaakt! Super lief! :) Dus hier zijn ze dan stap voor stap!Even gauw in het kort wat je nodig hebt qua keukengerei:
- cupcakebakvorm
- bakpapier
- kom
- mixer


We beginnen met de cupcakevorm in te vetten.


Voor het deeg gebruikten wij een half pak mix voor appeltaart. Je doet dan gewoon wat op het pak staat..


De vulling met appel, rozijntjes, suiker en kaneel. Dat doe je samen in een kom en even met een lepel door elkaar roeren.


Je knipt reepjes bakpapier en ligt ze over de cupcakevormpjes zo krijg je de appeltaartjes er beter uit als ze gaar zijn. Daarna rol je het deeg uit en kun je de vormpjes bekleden met deeg. Let er wel op dat je een beetje over houdt!


De vulling erin en nog wat reepjes deeg erover. Klop een eidooier los en bestrijk de taartjes de eidooier. Nu kunnen ze de oven in.


Dit is het resultaat. Ik vind het er zeker niet slecht uitzien! Ze waren ook erg lekker. Het enige nadeel was dat het eruit halen lastig was en ze vielen snel uit elkaar. Dit is zeker een aanrader. Ze zijn ook geschikt voor een high tea ;)
Ga jij ze een keer maken?


2 opmerkingen:

  1. Wat lief van je moeder dat ze die extra moeite heeft genomen! :)

    Ze lijken me erg lekker! En wat slim bedacht om een strook bakpapier eronder te doen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk mini-appeltaartjes. Die ga ik onthouden voor mijn vriendje; die gaat dat geweldig vinden. :) xx

    BeantwoordenVerwijderen