maandag 3 februari 2014

Tips van januari


Januari is al voorbij. Dat betekent dat voortaan de beste/handigste tien tips uit mijn scheurkalender erbij komen! Ik heb niet gekeken naar wat voor mij handig is, maar vooral in het algemeen. Ik heb dus uit 31 tips er 10 uitgezocht. Lees je mee?




Bijna iedereen gaat wel eens uit. Die kater erna, is niet altijd een pretje! Mijn scheurkalender gaf 5 anti-kater tips:
  1. drink kokoswater, dat reinigt en ontgift
  2. ontbijt met havermoutpap en banaan. Bananen zorgen ervoor dat alcohol sneller verteert
  3. Lunch met een gebakken ei. Eieren bevatten cysteïne, een aminozuur dat de schadelijke effecten van alcohol helpt te verminderen.
  4. Drink een grote kop kamillethee met schijfjes gember, citroen en honing. 
  5. Maak een flinke wandeling in de buitenlucht.
De goede voornemens zijn eigenlijk al geweest, maar ik vond deze toch wel handig:
Ben je van plan gezonder te gaan leven, stel dan realistische doelen. Dus niet én stoppen met roken, én afvallen, én meer sporten. De kans is groot dat je je focus verliest en dat je snel afhaakt. Begin bijvoorbeeld met meer bewegen. Door te sporten, ga je je fitter voelen. En wie zich fitter voelt, gaat automatisch gezonder eten. En dan past roken vanzelf niet meer in het plaatje!


Gember ziet er een beetje raar uit vind ik :p
Hoestbuien en keelontsteking is ook niet zo'n pretje. Probeer dan eens gember, deze wortel is rijk aan magnesium, kalium en vitamine B6. Werkt ontstekingsremmend, verhoogt de verbranding van calorieën en is pijnstillend. Maak thee van gember, citroensap, heet water en honing en kwalen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

angelina jolie in de changeling

Mooie volle lippen zoals angelina jolie? Laat de donkeren kleuren links liggen. Kies voor een mooi glanzend lippenbalsem of voor een feestelijke look voor een witte lipgloss die je in het midden van de boven- en onderlip aanbrengt.

Het label proefdiervrij is niet altijd 100% diervriendelijk. Er kunnen nog grondstoffen afkomstig zijn van dieren. Let bijvoorbeeld op stearinezuur, keratine, collageen en hyaluronzuur op labels van je producten. Wil je zeker weten dat je ethisch verantwoord smeert, kies dan 100% organisch.

Bijvoorbeeld deze


Doe je veel huishoudelijk werk, dan raakt het bovenste laagje van de nagel uitgeput door schoonmaakmiddelen. Een makkelijke oplossing is om huishoudhandschoenen dragen. Ben je niet de hele dag aan het soppen, dan kunnen je nagelriemen ontstoken zijn. Hiertegen helpt nagelriemolie, die je elke avond voor het slapengaan op je nagels aanbrengt. Je kunt hiervoor ook olijfolie gebruiken!

Biologisch brood is niet altijd beter dan gewoon brood. Het hangt van het jodiumgehalte af. Je hebt jodium nodig om je schildklier goed te laten werken. Sommige biobakkers gebruiken echter zout zonder jodium, waardoor een te kort kan ontstaan.

Ken jij hem? De grijnzende kat van alice in wonderland..

Heb je een dipje? Doe dan alsof je lacht. Zodra je mondhoeken omhoog krullen, maken je hersenen endorfine aan. En word je vanzelf blij!


De perfecte wenkbrauw is vol, volgt de natuurlijke kromming van het oog en loopt niet te ver door naar de slaap. Ben je niet gezegend met mooie wenkbrauwen? Laat ze dan voller lijken door streepjes te trekken met een wenkbrauwpotlood of in te kleuren met een poeder. Gouden regel hierbij is: vermijd een te donkere wenkbrauw, dat doet je ouder lijken (als je dat niet wilt tenminste :p)


De beste manier om kleding op te bergen, is om hangers gebruiken. De kleding krijgt dan de mogelijkheid om te luchten. Gebruik liever van hout, in plaats van plastic of metaal, zodat alles mooi in vorm blijft.

Dat waren de 10 tips. Heb je er wat aan of wist je ze al? Ik hoor het graag. Ik denk dat ik dit elke maand ga doen, wat vind jij? Ik ben ook wel nieuwsgierig of jij een scheurkalender hebt, zo ja welke dan? :) 

3 opmerkingen:

  1. Hoi! Je hebt een super leuke blog met veel leuke artikels die we elke dag lezen. Daarom nomineert Vanilles je voor de Liebster Award die morgen (4 februari) online komt te staan. Dus kijk morgen op vanilles-x.blogspot.nl Jij staat er bij! Liefs, Vanilles

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke en handige tips! Van die gember vind ik erg handig!

    BeantwoordenVerwijderen