vrijdag 14 februari 2014

essence eye sorbets 01 illuminating pineapple en 03 illuminating kiwiIk wil al een tijdje zo'n mousse oogschaduw uitproberen. Het is weer eens iets anders dan zo'n 'poeder' oogschaduw. Ik besloot na lang wachten toch voor de eye sorbets van Essence te gaan. Waarom ik twijfelde? Ik las er vaak over dat ze zich snel ophopen, maar dat is bij bijna alle mousse oogschaduw wel... Ik nam er dus twee mee.
De kleuren die ik meenam zijn 01 illuminating pineapple en 03 illuminating kiwi. Een gouden en groene kleur. Je hebt verder nog een roze, paarse, koperen en zilveren kleur. Ik vind de verpakking ook erg leuk. Allemaal pastelkleurtjes en glittertjes :).


Boven is met flits en onder zonder. Ik maakte twee foto's, omdat er glitter inzit en dan kan de kleur soms anders overkomen. Maar ik moet zeggen dat met flits toch meer op het echte lijkt. 
Wat ik zo grappig vind aan mousse oogschaduw, is dat toefje in het midden. Dat vind ik er zo leuk uitzien :p. Hoe ze voelen kan ik niet precies omschrijven, gewoon zoals een mousse hoort aan te voelen. In het potje beetje hard, maar op je vinger zacht en heel, heel klein beetje vloeibaar. 


Voor de swatches heb ik ook twee foto's gemaakt. Weer een met flits en een zonder. Ik mag hopen dat je zelf kunt zien wat met en wat zonder is ;). Mijn camera is zonder flits meestal hopeloos... maar goed, de swatches. Ik kreeg ze met een goede veeg door de mousse te gaan duidelijk op mijn arm. De pineapple neigt erg naar de zilveren kant te gaan, maar dat valt wel mee. De kiwi is duidelijk groen. Je ziet dat de mousse zich een wel een beetje ophoopt, dus als oogschaduw zou dat niet zo mooi zijn. Hij ruikt trouwens ook best raar. Een beetje chemisch, nep.. Dat is wel jammer.


Ik wou ze zeker nog proberen om als oogschaduw te gebruiken. Het lukte niet helemaal. Ze hoopte in het begin een beetje op, maar ik kreeg ze ook niet goed aangebracht. Ze blijven alleen goed en duidelijk zitten waar mijn eyeliner hoort te zitten... Ik had eigenlijk wel gedacht dat ze in mijn arcadeboog gingen ophopen. Ik raad dus af om ze als oogschaduw te gebruiken. Hier heb ik trouwens kiwi aangebracht.

beetje onduidelijk


Ik bracht pineapple in mijn arcadeboog aan en een beetje in mijn ooghoek. Ik vind dit effect erg leuk. Als je hem in je arcadeboog doet, doe dan niet teveel dan heb je minder kans dat hij gaat ophopen. Als je goed kijkt zie je ook dat ik de groene kleur heb aangebracht op mijn waterlijn. Ze drogen trouwens ook best snel. Ik gebruikte een eyeliner pencil om ze aan te bregen. Dan gebruik ik die tenminste ook weer ;)

Ik ben wel tevreden over de eye sorbets. Ik ga ze zeker dragen in mijn arcadeboog en ooghoek. Hoewel je bij het verwijderen beetje voorzichtig moet doen, anders zit je hele gezicht onder de glitter! Ze kosten €2,89 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister.
 Let op: ze zijn in het tweede schap van essence verkrijgbaar en voordat je hem meeneemt, check even of er niet al doorheen is geveegd (ziet een beetje onhygiĆ«nisch, vind ik zelf).

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat ze toch snel ophopen, de kleurtjes vind ik namelijk wel heel leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als ze snel ophopen kan je ze proberen een beetje te setten met oogschaduw poeder. en met een platte oogschaduw kwast met een oogschaduwbasis eronder wil ook wel eens helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had er een oogschaduwbasis onder, maar ik zal de tips zeker gebruiken! Dankjewel :)

   Verwijderen
 3. Wel mooi om te zien! Jammer dat het niet overal even goed blijft zitten want het staat mooi! :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mwah, ik ben er niet zo fan van haha! :) x

  BeantwoordenVerwijderen