dinsdag 18 februari 2014

Dromen..Dromen is iets wat bij iedereen anders is. Dromen hebben is ook bij iedereen anders, maar wat proberen dromen je nou te vertellen? Dromen kunnen je ook iets vertellen over je persoonlijkheid. Een paar maanden geleden las ik hierover een erg interessant artikel in een tijdschrift. Vandaag deel ik de interessantste stukjes van het artikel met jullie. Nieuwsgierig? Lees verder dan! :)


Je kunt je droomwereld zien als een film van je leven: alle beelden die voorbij komen vertellen je fantasie├źn, herinneringen of verwachtingen. Bovendien zeggen ze veel over je persoonlijkheid en laten ze dingen zien die je bezighouden. Dus als je bijvoorbeeld vaak droomt dat je een proefwerk mist of niet haalt, dan kan dat wat zeggen over een automatische gedachte die je steeds hebt: Het gaat bij mij altijd mis.
Wil je je dromen verklaren, dan is het belangrijk dat je luistert naar je gevoel. Daarin zit namelijk het antwoord dat je zoekt. Ben je in je droom bijvoorbeeld boos op een vriendin, dan wringt er in het echte leven vaak ook iets. Bijvoorbeeld: je droomt dat je wordt gepest door een vriendin. Misschien ben je in het echte leven er veel mee bezig om bij haar in de smaak te vallen, omdat je bang bent dat ze je zou afwijzen. Dit kun je oplossen door gewoon met haar erover te praten.


Nachtmerries. Daar hou ik dus niet van! Ik wordt er soms bang van en als ze heel erg eng of beangstigend zijn, wil ik liever niet meer slapen! De angst die je meemaakt in een droom kan duiden op een gevoel die je in het dagelijks leven meemaakt. Niet altijd letterlijk, maar wel het gevoel. Nog een voorbeeld:  Een meisje staat op een vieze boot (onzuivere omgeving). Ze staat voor haar vrienden lachend met haar handen in haar zij (sterk en klaar om zich te laten zien). Opeens wordt ze met een mes in haar rug gestoken (onverwachts onderuit gehaald). 
Je kunt (gelukkig) van je nachtmerries afkomen. De angsten die je in het dagelijks leven meemaakt onder ogen te zien. Dit kan je dit doen door je af te vragen waarvoor je bang bent (in je droom). Door bewust te worden van je angsten en erover te praten met vrienden of familie, zul je zien dat de angst verdwijnt en daarmee ook je nachtmerries. 
Als je in een nachtmerrie wordt achtervolgt, kun je er ook voor kiezen om je achtervolger te ontmoeten. Die lijkt meestal onschuldiger dan het is. Soms heeft hij een belangrijke boodschap.


Nog even een klein droomwoordenboekje:
Spin: als je over een spin droomt, geeft dit aan dat je je een buitenstaander voelt in een bepaalde situatie. De spin staat ook symbool voor de kracht van het vrouwelijk. Als je een spin doodt, voorspelt dit ongeluk en pech.
Leeuw: dromen over een leeuw geeft aan dat je sterk en gemotiveerd bent. Als je de leeuw verslaat zul je succesvol zijn of winnen. Zit de leeuw in een kooi, dan hangt je succes af van je talent om met tegenvallers om te gaan.
Deur: als je droomt dat je een deur opent, betekent dit dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven, omdat je ouder wordt en omdat je gedachten gevoelens veranderen.
Zolder: Als je droomt over de zolder, probeer je gedachten die je had weggestopt te onthullen. De zolder vertegenwoordigt ook je geest en je verbondenheid met jezelf.
Buik: Een droom over je buik wil vaak aangeven dat je meer op je buikgevoel of intuïtie mag durven vertrouwen.
Wil je nog meer weten? Ik kan nog iets vertellen over een slang, vogel, wolf, tijger, dolfijn, vlinder, huis, woonkamer, sleutel, badkamer,water, vallen, kussen, jaloezie en ruzie.

Hopelijk vond je het een beetje interessant. Ik heb er in ieder geval wel al wat meer over geleerd.

Bron plaatjes: weheartit.com
Bron tekst/informatie: tijdschrift moodiez nr. 1

3 opmerkingen:

  1. Leuk artikel! Ik heb een keer een werkstuk geschreven over dromen :) Ik droom vaak echt heel gek haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuk en interessante blogpost! vind het ook altijd leuk om na te gaan wat dromen betekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dromen altijd heel erg interessant. Leuk geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen