dinsdag 25 februari 2014

Recept: Broodje tapenade mozzarelaIn live my weekend vertelde ik over deze broodjes met tapenade en mozzarella.  Ze waren echt heerlijk en ik deel dit recept graag met jullie. Het recept kwam (weer) van welke.nl af. Dit broodje is niet echt als lunch bedoeld, je kan het wel eten als lunch, maar is vooral bedoeld als borrelhapje. Het is eigenlijk een gevuld stokbroodje. Lees je mee?

We beginnen maar met de benodigdheden. Je hebt nodig afbakbroodjes, tapenade/pesto en mozzarella. De mozzarella die wij gebruikten zie je op de foto. We gebruikte verder tapenade rossa (gedroogde tomaten). Ook heb je nog een mes nodig.


Begin met de oven voorverwarmen. Hoe en wat staat op de verpakking van de afbakbroodjes. Daarna snij je de broodjes in schijfjes, net niet helemaal door. Zorg dat ze nog aan elkaar zitten. Nu smeer je de tapenade er tussen. Dit is best wel een knoeiwerkje!


Nu snij je de mozzarella heel dun. Hij mag echt niet te dik zijn anders past hij er niet goed tussen. Dat kun je zien bij het achterste broodje aan de rechterkant. Zorg dus echt dat ze niet te dik zijn. Het is niet gemakkelijk om de mozzarella er tussen te krijgen. Je houdt de opening open en schuift de mozzarella ertussen zover als het kan. Dan kun je hem nog een beetje platdrukken of het bovenste gedeelte eraf snijden.


Daarna de oven in en klaar! Het smaakt naar een gebakken stokbroodje met kaas. De tapenade maakt het nog extra lekker!
Dit recept is zeker een aanrader. Het is weer eens iets anders dan stokbroodjes met kruidenboter of zoiets dergelijks :) Wat denk jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten