maandag 4 november 2013

faalangst tips



Heb jij last van faalangst? of denk je het. Ik heb wat tips verzamelend die je misschien wel kunnen helpen. Ik hoop dat de tips van pas komen bij jou.







Als je merkt dat je veel negatieve gedachten hebt over school en toetsen. Probeer dan eens bij elke negatieve gedachte, twee positieve gedachten te bedenken. Zoals: een 6 is ook een voldoende, ik kan het wel!






 Deze quote is ook een hele goeie. Als je jezelf gaat vergelijken met anderen, stop ermee! Er is altijd wel iemand die het beter kan, maar dat maakt toch niks uit? Je hoeft niet de beste te zijn, een voldoende is veel belangrijker.







Deze helpt bij mij altijd als ik toetsweek heb. Ik maak een planning MET pauzes. Je kan hem ook gewoon voor een toets/proefwerk gebruiken. Je maakt een planning, met tijd om even te ontspannen. Zo kun je even tot rust komen. Maak hem niet te lang anders kom je niet meer aan leren toe. Zet bijvoorbeeld even je timer of alarm, dan vergeet je de tijd niet.










Ga ook niet leren tot dat je naar bed, maar tot ongeveer een uur voordat je naar bed moet. Ga doen nog even lekker iets ontspannends doen. Bijvoorbeeld tekenen of lezen. Als je maar niet gaat leren. Als je te lang leert, dan blijft de stof ook niet hangen.





 Als je een toets aan het maken bent, weet je misschien een vraag niet. Raak dan niet in paniek en blijf er niet te lang hangen. Ga gewoon even verder, naar vragen die je wel weet. Zo scoor je ook meer punten. Je raakt dan ook minder snel in de stress. Als je bij een vraag blijft hangen, dan maak je misschien een gedeelte van de toets niet en word je misschien onzeker over hoe je het hebt gemaakt.

 Dit waren de tips. Ik hoop dat je er wat aan hebt en succes met je volgende toets!

2 opmerkingen: