donderdag 5 december 2013

Pakjesavond ideeën


Vandaag is het 5 december, pakjesavond! Heb je geen zin in een dobbelspel? Wij in ieder geval niet. Ik ben dus wat ideetjes gaan zoeken om te doen. Ik kwam vanalles tegen, maar heb de leukste en origineelste uitgezocht.


Je kunt ook memorie doen. Je legt dan alle cadeautjes met de naam naar beneden. Nu kunnen jullie zeggen als je een cadeautje met je naam omdraait dat je die mag uitpakken of je moet je eigen naam twee keer draaien, dat zal misschien wel wat langer duren, maar is ook gezellig!


Deze lijkt me best leuk om te doen. Je knutselt gauw een cirkel met een pijl in elkaar of gebruikt de draaischijf van twister en spreekt af wie wat is. Het aantal vlakken ligt eraan met hoeveel personen je bent, maar je kan ook het dubbelen pakken. Om de beurt draaien jullie en wie je draait mag een cadeautje pakken.Je kan ook een bordspel bijvoorbeeld ganzenbord pakken. Dan zet je op elk cadeautje een nummer en als je op dat nummer komt mag je die aan degene geven voor wie het bestemt is. Of je doet ganzenbord maar dan pak je de regels van het dobbelspel erbij. Dan wijs je bijvoorbeeld 12 aan, daar moet je een cadeautje afstaan of als je op 3 komt mag je hem uitpakken.Je kan ook zo'n quizkaarten van spellen als party and co of ik hou van holland etc erbij pakken. Als je een vraag goed beantwoordt mag je een cadeautje (uit)pakken.

Dit zijn paar ideetjes. Heb jij nog een leuk idee?1 opmerking: