dinsdag 24 december 2013

Christmas special #3


Dit is een van de laatste kerstspecials. Er komen misschien nog 2, maar zeker nog eentje. Aangezien ik een grote bak vol nagellak en van dat nail art stuff heb, kon ik het niet laten om op een paar kerstdesigns te maken. Ik maakte er vier op een display. Ik ben nu op een nieuwe begonnen en op die ga ik steeds voor speciale (feest)dagen (zoals Pasen en Kerstmis) designs maken. Met nieuwjaar kan je dus ook weer een paar designs verwachten! Maar nu, kerst!

De eerste twee die ik maakte zijn een kerstmannetje en zo'n rendiergewei. Het rendiergewei kun je niet echt een gewei noemen. Ik ben niet overal even goed in.. We beginnen met het kerstmannetje.
Wat heb je nodig:
- Donker groen (essence 139 walk on the wild side) 
- nude, huidkleurig ( essence 110 modern romance) 
- rood (essence 113 do you speak love)
 - wit (wild&more) 
- zwart (merkloos)
 - satéprikker/dottingtoolpen
Wat moet je doen:
Begin met de donker groene kleur als achtergrond. Dan maak je met de huidkleurige nagellak een streep tot 1/3 van je/de nagel, twee lagen is wel nodig door de donkere achtergrond. Laat het goed drogen. Nu maak je witte rondjes op de rand van het hoofd, dit wordt een deel van de muts. De ogen maak je door eerst 2 witte rondjes te maken en dan twee zwarten erin en dan een heel klein wit puntje in de ooghoeken. De muts vind ik zelf het lastigste. Kies eerst een punt waar hij eindigt, dan ga je met je satéprikker naar de uiteindes van het hoofd. Je maakt hem helemaal rood en als je het leuk vind, doe je nog wat glitters op de muts.

Het rendiergewei
Wat heb je nodig:
-  rood ( essence 113 do you speak love)
-  rode glitters (la femme), hoeft eigenlijk niet, maar ziet leuk uit.
- zilveren glitters (essence 103 space queen)
- goud ( essence 140 go bold) of bruin natuurlijk. ik koos goud, dat is feestelijker
- satéprikker
Wat moet je doen:
Begin met de rode lak als achtergrond, dat laat je drogen en dan de twee glitterlakjes erover. Het gewei is niet moeilijk, maar het is wel een beetje lastig. Ik begon met een streep omhoog, tot de helft van de nagel. Daarna heb ik links en rechts van elk stukje gewei nog een 'takje' bij gemaakt.De andere twee designs zijn een zuurstokken en iets met fimo. De fimo heeft al iets minder met kerst te maken. Mijn zuurstokken zijn ook niet even mooi.
De zuurstokken
Wat heb je nodig:
- Goud (essence 140 go bold)
- matte topcoat (Hema)
- witte striper (janet) of gewoon wit
- rode striper (max) of gewoon rood
Als je geen stripers gebruikt heb je nog een satéprikker nodig.
Wat moet je doen:
Begin met de gouden achtergrond. Als het is opgedroogd doe je twee laagjes matte topcoat erover. Als alles is opgedroogd, begin je met de zuurstokken. Ik begon in de krul en maakte vanuit daar de zuurstokken. Aan de zijkanten heb ik nog kleine witte strepen, zodat het lijkt alsof daar er ook nog zitten. Dan ga je met de rode striper het patroon van de zuurstok maken.

Fimo
Wat heb je nodig:
- Nude ( essence 03 cookies and cream, dit is een oude versie, ik weet niet of hij dezelfde naam heeft)
- Matte topcoat (Hema)
- Zilveren glitter (essence 103 space queen)
- rode glitter (la femme, hoeft niet perse)
- fimo, in kerstthema of iets in die richting
Wat moet je doen:
Laten we dan maar weer beginnen met de achtergrond een kleurtje te geven. Deze keer een nude kleur, laat het drogen en doe de glitters erover. Daarna komt de matte topcoat erover. Nu de topcoat nog nat is, plak je op de rand van de nagel drie à vier fimostukjes. Het ligt er maar net aan hoeveel er op passen.


Op mijn eigen nagels zit niks bijzonders. Ik heb de randjes in een felle kleur groen gelakt en op mijn ringvingers een rendierstickertje.
Zie je mijn losse velletje op mijn wijsvinger? Een van mijn slechte gewoontes... Heeft iemand tips hoe ik er sneller vanaf kan komen? Ik wijs me er zelf steeds op en toch gebeurt het steeds opnieuw.
Maar het gaat over de nagellak! Wat vind jij van mijn 'creaties'?

2 opmerkingen:

  1. Leuke nagels, jij kan echt goed nagels lakken!!!
    Ik ben benieuwd naar nieuwe nagels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Ik heb al wat ideetjes in gedachte voor nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen