dinsdag 8 april 2014

Essence like a first day in spring


Vorige week was ik bij de Dm en zag ik deze parfum van Essence. Toen de parfums wat langer geleden uitkwamen, wou ik deze ook graag uitproberen, maar ik zag hem nergens staan! Ik vond het echt jammer, want het leek me zo'n lekker ruikende parfum! Toen ik hem zag staan, ging hij mijn mandje in! Er stond geen tester bij, dus het was een gok of hij ook wel lekker rook.




Bij like a first day in spring denk ik meteen aan een bloemige geur. Dat is weer eens iets heel anders voor mij! Dat is ook een van de reden dat ik hem meenam. Als je naar de noten kijkt, zie je dat het een fruitig geurtje is! Ook goed :)
Topnoot: ananas, mandarijn, sinaasappelsap
Hartnoot: Praline, bramen, roos
Basisnoot: sandalhout, musk, vanille


 Nu het moeilijkste: de geur omschrijven! `
In het begin heeft het wel iets weg van het sinaasappelsap. Daarna is het een lekkere frisse geur. Ik ruik alleen niet zo veel van de vanille. Zelf vind ik dat erg jammer.
Het is een vrij frisse geur, maar door al het fruit ook een beetje zoet. Ik moest er in het begin aan wennen, vooral omdat ik like a day in a candyshop ben gewend. Dat is een (veel) zoetere geur met vanille.



De verpakking vind ik ook erg leuk. Op het flesje staat een vlinder en daar onder in krullige letters like a first day in spring. Op de dop staat nog een e van Essence. Dat is bij de meeste producten van Essence.


Ik ben er best tevreden over! Het is een eau de toilette, dus hij vervaagt sneller dan een eau de parfum. Je zal dus na een paar uur bij moeten sprayen. Maar met zo'n compact flesje heb je dat snel gedaan!
Dit flesje bevat 10 ml en kost €2,95. Er zijn ook flesje van 50 ml voor €6,99.
Ik weet niet zeker of deze in Nederland te koop. Het was blijkbaar een limited edition, maar ik zie andere limited editions wel gewoon staan in een Kruidvat. Bij de Dm in Duitsland is hij wel te koop!

Mijn artikel is wat eerder, omdat ik vanavond een beroepenavond heb op school.



4 opmerkingen:

  1. Lijkt me een lekker ruikende parfum! Wat leuk dat Essence nu ook parfum heeft.
    Luuke, we hebben je genomineert voor een award,kijk je morgen even op Vanilles? Je naam staat erbij! ☺ x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke verpakking!
    Vanille geur is ook niet mijn grote favoriet, maar deze parfum lijkt me wel heel Lekker!

    Xx Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Ik ga ook eens ruiken in de winkel als ik een geurtje van Essence tegen kom, want ben nu wel erg nieuwsgierig geworden ;)

    BeantwoordenVerwijderen