maandag 10 maart 2014

Even bijkletsen...Vandaag wil ik eens een kletsartikel schrijven. Ik zit al een tijdje te denken om zo'n artikel te maken. Ik wil het alleen pas schrijven als ik er ook echt zin en tijd voor heb. Nu heb ik er erg veel zin in. Ik ga gewoon schrijven/kletsen en dan zie ik wel wanneer het ophoudt ;)Ik zit nu in 3 havo, dat betekent dat wij een profiel moeten gaan kiezen! Eind Maart hebben we gesprek met de decaan over de profielkeuze. Ik weet (gelukkig) al welk profiel ik wil! C&M, dat is cultuur en maatschappij. Ik kies voor dit profiel, omdat ik echt geen exacte vakken kan. Natuurkunde en scheikunde is echt niks voor mij. Ik vind het gewoon erg lastig en het interesseert mij gewoon niet. In talen ben ik juist weer goed! C&M past daar het beste bij. Ook kunst vind ik een erg leuk vak en dat vak zit ook weer in dat profiel. Daar ben ik in ieder geval al uit!
Sommige weten nog helemaal niks, terwijl we al bijna moeten gaan kiezen. Natuurlijk is het ook een lastige keus. Als je fout kiest, het blijkt dat het toch niks voor jou is en je wilt opnieuw beginnen, dan heb je toch een aantal jaren verspilt. Onze mentor en decaan lieten ons daarom goed rondsnuffelen tussen alle profielen via qompas. Dat is een site over profielkeuze, opleiding, studies etc. Heel veel uit mijn klas vonden dat niet altijd even leuk. Ik vond dat juist heel leuk! Ik vind het gewoon zo leuk om met mijn toekomst bezig te zijn. Er stond erg veel informatie op die site. Bijvoorbeeld als je journalist wilt worden, dan staat er hoeveel het ongeveer verdient, hoe je dan op de arbeidsmarkt staat en nog veel meer! Ik vind het erg leuk om op die site rond te kijken, beetje kennismaken met beroepen die ik nog niet eens kende. Kijken wat ik met mijn profiel kan bereiken. Ik weet ook al een beetje wat ik wil van opleidingen. Mij lijkt op het moment de kant van toerisme erg leuk, maar journalist zijn lijkt mij ook erg leuk! Dat komt gedeeltelijk doordat ik een blog heb, dat heeft ook wel iets van journalistiek! Toch? Je schrijft artikelen, geeft anderen informatie over een onderwerp.
Mijn profiel is trouwens het enige profiel zonder wiskunde. Ik kies wiskunde er wel nog bij. Wiskunde is best belangrijk. Wat ik trouwens verder nog kies is Duits, Frans, aardrijkskunde en kunst. We kregen ook 'voorlichtingen' over sommige vakken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Frans een wereldtaal was! En aan aardrijkskunde heb ik meer aan dan ik dacht. Kunst is anders dan handvaardigheid, veel vrijer. We kregen van de docent van de bovenbouw ook een folder mee over kunst. Ik heb hem helemaal doorgelezen en ben er nu helemaal zeker van dat ik kunst ga kiezen! :)


De laatste drink ik echt heel veel thee! Ik ben er gewoon verslaaf aan geraakt. Nu drink ik meloen thee. Hij is erg lekker! Ik kan het ook al bijna niet geloven dat alle drie de pakjes al bijna op zijn! Van de meloen thee hebben er nog maar eentje van en de rest nog een stuk of 5. We hebben die pakjes nog niet zo heel lang. De volgende die ik wil uit proberen zijn fruit garden acai bes & bosbessen en zo'n variatie pakje, de oranje (dat is met kers tropische vruchten, meloen en mango. Vorige week was ik bij een vriendin en toen dronk ik mango thee. Die was zo verschrikkelijk lekker! Ik denk dat dat wel mijn lievelingsthee is! Hoewel ik die zelf thuis niet heb...

Ik vind foto's knippen van de zon erg leuk ;)

Ik heb ook het gevoel dat het bloggen me steeds beter afgaat. Ik vind dat mijn foto's al beter zijn en de artikelen gaan ook al vooruit :) Hoewel ik de laatste toch wel terug val op weinig beauty. Dat komt toch weer goed! Wat ik hoop te bereiken met mijn blog is de 100 volgers halen en verder zien we wel! :) Ik wil ook graag een ask me anything doen, maar daar heb ik te weinig lezers voor...(vind ik)
 Wat mij ook super gaaf lijkt, is om uitgenodigd te worden om naar een event te gaan. Dat lijkt mij ook wel een van de leukste dingen van het bloggen. Ik zou ook heel graag willen vloggen, maar dat praten voor de camera vind ik nog niet altijd even gemakkelijk. Ik gaat gewoon niet zo soepel en video's bewerken wordt het denk ik ook niet. Maar ik begin eens met gewoon wat sfeerbeelden proberen te filmen. Nu het lekker weer is kan ik buiten vanalles uitproberen. Gister heb ik bijvoorbeeld foto's gemaakt voor een look of the day, dat deze week er nog op komt te staan. De foto's zijn erg leuk geworden! Er zitten heel wat leuke tussen :) Bij een foto zat mijn pony in de weg, toen 'gooide' ik hem naar achter en net op dat moment werd de foto geknipt. Op die foto sta ik dus met mijn kin in de lucht en het lijkt alsof ik arrogant wou kijken, maar dat dat niet lukte en in de lach schoot :p Eigenlijk een best grappige foto... Nu heb ik jullie zeker helemaal nieuwsgierig gemaakt naar de foto's! Ik denk dat ik een paar van die foto's ga gebruiken voor about me. Ik vind namelijk die foto's die er nu staan, wat minder leuk. Ok√©, haha dat ik me daar druk om ga maken :p

Ik denk eigenlijk dat dit het wel was. Ik merkte dat ik het erg leuk vond om dit artikel te schrijven. Misschien vaker zo'n personal update :) Zeg het maar!

1 opmerking:

  1. Leuk dat je een personal update hebt geschreven! Wat fijn dat je al zo goed weet wat je wilt kiezen qua profiel en vakken! Zelf heb ik op het vwo ook C&M gedaan omdat ik vooral heb gekeken naar wat ik leuk en makkelijk vond :)

    BeantwoordenVerwijderen