vrijdag 6 maart 2015

Essence I love nude eyeshadow & lip candies


Dit zijn dé producten waar ik naar uitkeek! Toen ik de lip candies zag werd ik ontzettend nieuwsgierig en de nude baked eyeshadows zouden een goede vervanging zijn voor de cookies & cream edition waar ik zo enthousiast over was! Vandaag review ik drie oogschaduws en twee lipcandies.

De kleuren waarvoor ik koos zijn erg save vind ik zelf. Ik koos voor een lichtroze, taupe en donkerbruine kleur. De lip candies in een lief roze kleur en nude/oudroze kleur.I love nude eyeshadow

Naar de oogschaduws was ik heel benieuwd en keek dus ook echt naar uit. Ik heb er drie in bezit genomen. Van links naar rechts: 02 cake pop, 05 my favorite tauping en 06 coffee bean. 

Deze baked eyeshadows zouden een zijdezachte textuur moeten hebben en een zijdematte finish. Die laatste, een zijdematte finish vind ik een beetje raar, omdat de oogschaduws variëren van mat tot glitter..


Het swatchen vond ik een beetje moeizaam gaan, maar ik kreeg toch een mooi resultaat! 05 my favorite tauping (middelste) kreeg ik moeilijk zichbaar. Dat is een matte kleur, matte kleuren zijn vaak ook minder goed gepigmenteerd. Coffee bean heeft een lichte glitter/glans erin en cake pop sprankelt helemaal, heel mooi voor in je binnenste ooghoek! De textuur is ook ongelofelijk zacht. Heel fijn!
De look die ik maakte: cake pop in mijn binnenste ooghoek, in het midden my favorite tauping en dan coffee bean in mijn buitenste ooghoek. Beetje standaard look, maar wel heel mooi vind ik! Ik hou ontzettend van de roze kleur in mijn ooghoek. Ik moet wel zeggen dat my favorite tauping moeilijk was aan te brengen of ja, zo dat je hem goed zag. Een schooldag overleven deze oogschaduws gelukkig! Door het weer willen sommige oogschaduws van mij wel eens vervagen.

Deze oogschaduws leken mij een goede vervanging voor de limited edition van April 2014 cookies & cream. Vergelijkbaar zijn ze zeker, maar de oogschaduws van de limited edition hebben meer glans en zijn iets beter gepigmenteerd.
(Review lezen? *klik*)Lip candies

Nog iets waar ik heel nieuwsgierig naar was! De lip candies voor wat lipverzorging. In allerlei snoepige kleurtjes. Ik koos voor 01 candycrush een oudroze kleur en 05 pink lollipop een roze barbie kleur. Essence zegt dat deze gloss de lippen verzorgt met aloë vera zodat ze zacht en soepel aanvoelen. Zacht en soepel klinkt wel goed!

De aloë vera zit niet helemaal achteraan in de ingrediëntenlijst, maar in midden ongeveer. Dat betekent dat er niet heel weinig in zit. Vaak zie je namelijk dat het verzorgende extract helemaal achteraan in de ingrediëntenlijst staat.

Maar goed, even nog over de applicators. Het zijn sponsapplicators met een deukje in het midden. Het deukje is eigenlijk heel fijn met aanbrengen. Ik weet alleen niet precies waarom..Misschien omdat daar meer blijft zitten.


De swatches zijn ook goed voor een gloss! Er zit meer kleur aan dan ik dacht. De applicators zijn ook lekker zacht! Verder is de textuur een mix tussen een lipgloss en lipcream. Ik vind ze namelijk niet heel erg glossy, maar wat dik voor een lipgloss. 

01 candy crush

05 pink lollipop

Hmm.. Op mijn lippen pakken ze anders uit. Candy crush is haast doorzichtig, maar geeft toch net dat frisse kleurtje nog weer. Pink lollipop vind ik.. uhm.. Glazig?? Ik vind het er ontzettend tof uitzien tenminste! Hij is ook een beetje bleek, maar sommige kleuren kunnen het hebben. Pink lollipop vind ik de mooiste kleur. Heel erg plakkerig zijn ze niet. 

Maar verzorgen ze ook? Ja! Als ze na een uurtje ongeveer zijn afgesleten, voelen mijn lippen niet droog aan, maar zacht! Niet extreem verzorgend, maar geven wel dat extra's. Gewoon fijn. 


Ik ben erg tevreden over deze producten! Van allebei zou ik er nog eentje kopen of opnieuw. Misschien binnenkort nog een lip candie aanschaffen voor standaard in mijn tas te doen, want er zijn nog een paar kleurtjes die mij erg aanspreken!

I love nude eyeshadows in 6 kleuren verkijgbaar - €2,59
Lip candies in 7 kleuren verkrijgbaar - €1,99
Essence is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister

Wat vind jij van deze producten? 


1 opmerking: