woensdag 10 september 2014

Tips van augustus


Augustus is voorbij, school begint net zoals september! Ik was gewoon bijna de tips van augustus vergeten. Ook deze keer ging het kiezen makkelijker dan ik had gedacht. Normaal heb ik er een paar teveel, maar nu had ik er eentje te weinig. De tips van augustus variëren van beauty tot sport. Lees je mee?







bron

How to: zelf mondwater maken
Meng 2,5 dl kokend water met 6 druppels pepermuntolie en een 1/5 theelepel mirretinctuur. Laat goed afkoelen. Gorgel met het mengsel na het tandenpoetsen. Pepermuntolie zorgt voor een frisse adem en mirre werkt ontstekingsremmend.



Eerste hulp bij aften
Aften zijn zweertjes in de mond, die niet besmettelijk zijn. Wat de oorzaak is van aften is niet bekend.dat ze ontstaan door en vitamine tekort is een fabel. Wel speelt erfelijkheid een rol en is er bij het opkomen van een aft vaak sprake van een verminderde weerstand. Wat kun je doen? Kauwen op salie of op tuinkers, bosbessen eten, kamillethee drinken, gember thee drinken , spoelen met zout water en veel slapen.

bron


How to zelf granola maken
Ontbijtgranen zoals muesli en cruesli in de yoghurt of melk zijn en lekker alternatief voor brood. Helaas zitten in kant-en-klaarproducten veel ongezonde suikers. Maak zelfs eens granola, boordevol vezels, mineralen en vitaminen, en je proeft het verschil!
Nodig: 250 gram havervlokken, een handje gehakte amandelen, 2 eetlepels pompoenpitten, 50 gram palmsuiker, wat zout en kaneel, 100 ml vloeibare honing, 120 ml kokosolie, 2 eetlepels kokosvlokken, gedroogde kersen en lijnzaad.
Persoonlijk vind ik dat je er niet alles erdoorheen hoeft mengen, alleen wat je lekker vindt! :)



Proefverpakkingen
Weet je ruim van tevoren dat je op vakantie gaat, spaar dan de proefverpakkingen op die je in de meeste glossy's aantreft. Handig voor in je handbagage of backpack!


bron

Mascara
Is je mascara bijna op? Doe er een paar druppels olie in de huls en je kunt nog een tijdje mee vooruit!




5x op je nachtkastje
1. Nagelriemolie. Masseer je nagelriemen elke avond in voor je gaat slapen voor gezonde en sterke nagels.
2. Nachtcrème. Voor het geval je na het reinigen bent vergeten een crème aan te brengen. Nachts is de beste tijd om je huid te helpen herstellen met een voedend product.
3. Voetencrème. Voor het minderen van eelt
4. Lippenbalsem. Voor zijdezachte lippen.
5. oordopjes. Een goede nachtrust is het beste wat je voor je huid kunt doen.



Beautygeheim Indonesië: Jasmijn
De geur van de helder witte, stervormige bloem vind je terug in de meeste legendarische parfums. Maar jasmijn heeft nog meer kwaliteiten. De geurige olie is een krachtige pijnstiller, die Indonesië traditioneel wordt gebruikt bij bevallingen .Daarnaast wordt jasmijn de aromatherapie geroemd in zijn kalmerende werking. In de vorm van thee is het een goed middel tegen depressie, en geldt de bloem als een natuurlijk afrodisiacum.
Niet voor niets dus dat jasmijn in Indonesië wordt gezien als de nationale bloem die symbool staat voor liefde, zuiverheid, schoonheid en heiligheid.



Cardio vs krachttraining
Met cardio werk je aan een goede conditie en slanke lijn omdat het calorieën verbrandt. Met krachttraining bouw je spierkracht op. Een combinatie van beide is belangrijk om resultaat te boeken en vast te houden. Daarbij geldt: start, na een warming-up, met krachttraining en eindig met cardio. Dit is de meest effectieve volgorde als je vet wilt verbranden. Met krachttraining gebruik je namelijk vooral koolhydraten,. Als die eenmaal op zijn, moet het lichaam ergens anders energie vandaan halen om de cardio training aan te kunnen. Hierdoor worden dan je vetreserves aangeboord.





Meeneemparfum
Ga je op reis en wil je je favoriete parfum meenemen? Meng dan wat van je parfum met een pot geurloze crème. Dat is makkelijker meenemen. Maak ook een klein potje voor in je tas. Ook handig voor thuis!



Stralende lach
Wrijf twee keer per week na het tandenpoetsen een blaadje laurier over je tanden. Dat maakt je tanden op een natuurlijke en veilige manier stralend wit.

Dat waren de tips van augustus. De meeste vind ik erg handig, wat vind jij?




1 opmerking: