dinsdag 21 januari 2014

World of scentchips
Voor mijn verjaardag kreeg ik een scentburner met 8 scentchips. Ik brand dus al een tijdje scentchips onder het huiswerk maken. Vandaag ga ik wat schrijven en reviewen over scentchips!


Wat zijn scentchips
Scentchips zijn gekleurde waxchips die een lekkere geur verspreiden. Je legt er een in de brander en steekt een theelichtje aan. De scentchip smelt en zo wordt er een geur verspreid.
Wat ze verder nog hebben
Er zijn ook geurstokjes, geurzakjes, zeep en handcrème.


Voor scentchips te branden heb je natuurlijk een brander nodig. Ik kreeg een brander in een boeddha vorm. Je hebt ook nog bijvoorbeeld een uil of gewoon gewone, neutrale. Typ bij google in scentburners en je krijgt een heel wat te zien. Je kan natuurlijk ook hier klikken, dat is sneller! :) De kleuren die je kunt krijgen zijn meestal: wit, licht roze en de kleur die ik heb. De scentburners zijn meestal rond de 8 euro, volgens mij. Maar je kunt ook goedkopere krijgen bij de Xenos. Er zijn ook scentwarmers. De scentchips worden dan elektrisch verwarmt. Hierdoor wordt geleidelijk de geur verspreid


Hoe het werktJe plaatst een of meerdere scentchips in de burner en steekt een theelichtje aan. De deksel erop en als het gesmolten is, verspreid hij een heerlijke geur.

Na 5 minuten

Je ziet dat hij al een beetje is smolten. Je ruikt nu al de geur een klein beetje. Het ligt er denk ik ook aan welke je hebt. Hier zie je passionfruit.
Passionfruit is een lekkere frisse geur. Een beetje zoet. Het doet me denken aan wasmiddel (positief!) Babypowder had ik al gebrand, dit is eigenlijk een mix tussen vanille en zo'n fresh linen geur. Freezia had ik ook of tenminste ik denk dat het freezia was, het kan ook ocean zijn. Maar dat was een lekker frisse geur. Na een paar keer branden heb ik er een bloemengeur doorheen gedaan en toen kwam er een lekkere frisse lentegeur.

Na 10 minuten 

Je ziet dat hij na tien minuten helemaal gesmolten is. Er drijft nog een klein korreltje in. De geur ruik je nu al wat beter. Na 15 minuten ruik je hem duidelijk.

Als je een scentchip aan het branden bent, moet je niet aan de brander komen, want die is nogal warm! Dus als je het theelichtje uitblaast, koelt de brander af en wordt je scentchip hard. Je kan hem dan nog een keer gebruiken. Ik raak na ongeveer 3 dagen gewend aan de geur. Ik haal ze er dan voorzichtig uit en kan ze later een keer opnieuw branden.
Hoe verwijder je scentchips
Scentchips kun je heel eenvoudig verwijderen. Na branden laat je hem eerst afkoelen, zodat hij weer hard wordt. Daarna steek je weer het theelichtjes eventjes aan, zodat de onderkant loskomt/smelt. Dit kun je voelen door met vinger op de wax te drukken, zodat hij een beetje beweegt. Dan kun je hem er gemakkelijk met een lepel of ander hulpmiddel eruit halen. Ik ga daarna nog met een stukje keukenrol erdoorheen om hem wat schoner te maken.


De scentchips collectie bestaat uit 36 basic geuren (voorbeelden: vanille, strawberry, honeysuckle). Verder hebben ze ook een extended collection, deze heeft ook 36 geuren. Deze geuren zijn wat bijzonderder/aparter (voorbeelden: hazelnut, crème brulee, cherry). De extended collectie zal dus niet overal verkocht worden. Ik zou hier wel heel wat geuren van willen proberen!

Scentchips heeft ook 6 'geurprofielen' gemaakt. Hier kun je makkelijk terug vinden welke geur bij past of als je een keer wat anders wilt. De profielen op een rijtje:
 • urban ninja (frisse, lichtzoete geuren met hout- en citrusachtige nuances)
 • Bubbly butterfly ( zachte, bloemige geuren met fruitige, kruidige en poederige nuances)
 • arty hipster ( frisse, kruidige geuren met natuurlijke nuances)
 • laidback lounger ( frisse, lichte en energieke citrusgeuren met zoete nuances)
 • brave captain (rijke, kruidige, intense geurnuances van musk en bloemen)
 • happy homemaker (zoete of kruidige geuren met nuances van voedsel als koffie en vanille)
Ik zou je heel graag willen doorverwijzen naar de site van scentchips, maar gek genoeg doet die pagina het niet meer. De site heet worldofscentchips.nl maar die doet het gewoon niet meer. Weet iemand waarom? of is er een nieuw adres?Ik ben helemaal fan van scentchips sinds ik ze heb! Ik kan niet meer zonder! Het verspreid zo'n lekkere geur door mijn kamer. Scentchips zijn verkrijgbaar in winkels als intratuin en in sommige woonwinkels. Ik kwam ze pasgeleden ook in een boekenwinkel tegen... Scentchips moet je per doosje koopje. Dit is small hier passen 8 scentchips in. Je hebt ook nog medium, large en extra large. De prijzen variëren dus ook van 4 tot 10 euro.
Gebruik jij scentchips? Wat is jouw favoriete geur?

3 opmerkingen:

 1. Ik wil er al lang een paar aanschaffen! Super leuk beeldje ook.
  Liefs, Lincey

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Luuke, wat een leuke blog.
  Wellicht kun jij mij nog helpen aan het dekseltje van de waxbrander taupe buddah zoals op jouw foto's? Ik hoor graag iets van jou. Groetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen