zaterdag 25 januari 2014

Zelf pizza maken met koopmans


Vorige week waren we maar met z'n drieën, dus we gingen proberen om zelf een pizza te maken. We gebruikten als pizza bodem een mix van koopmans en verder gebruikte we nog tomatenpuree, kaas en nog wat beleg voor op je pizza.
Het is heel simpel. Je begint met de groentes (en ander eten dat je erop wilt) te snijden, als je dat wilt. Daarna verwarm je de oven. De bakplaat invetten en de tomatenpuree alvast klaar zetten/maken.
Nu pak je een beslagkom en doet de mix met water en olijfolie erin. Wij gebruikte olijfolie met knoflook erin. Dat was ook erg lekker. Je proefde de knoflook een klein beetje. Je mixt dit met deeghaken tot een soepel mengsel. Daarna met je handen nog even kneden.


Dan ga je het verdelen over de bakplaat. Dit was een best wel lastig stap. Je strooit wat bloem op de aanrecht en begint met uitrollen. Daarna moet je de lap deeg op je bakplaat leggen. Ik zou dit met twee personen doen, anders kan het zijn dat het deeg scheurt. De een pakt het deeg op en de ander houdt een hand onder het midden.


Nu verdeel je de tomatensaus erover en beleg je de pizza met kaas en bijv champignons. Wij hadden een deel met alleen kaas. Op het andere deel zat kaas, ananas, ham, champignons en paprika.


Daarna gaat hij nog niet eens een half uur de oven in! :)


En klaar is hij! Hij was heel erg lekker. Op sommige plaatsen was de tomatensaus iets te dik en de bodem hadden we aan de randen een beetje omhoog gedaan, maar dat had niet gehoeven. Het werd ook erg hard. Zelf een pizza maken is weer eens wat anders dan bestellen! Heel erg leuk om te doen. Dit gaan wij thuis nog wel eens vaker doen! :)

2 opmerkingen:

  1. Aah, ziet er heerlijk uit! Het lijkt me echt leuk om zoiets te maken; ik wist niet dat Koopmans zo'n mix had :D.

    Xjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij maken ook vaak op deze manier pizza, erg leuk om te doen! ^^ We hebben dit zó vaak gedaan dat we inmiddels het (voor ons) perfecte recept hebben voor de bodemsaus,, na een aantal fails haha :p

    BeantwoordenVerwijderen