vrijdag 16 januari 2015

Tips van december
2015 is al begonnen, maar ik toch nog even terug naar 2014. Ik heb namelijk nog de allerlaatste tien  tips van mijn scheurkalender! Onder andere over statisch haar, plattere buik krijgen en een verstopte neus.
Lees je mee?


haar wassen 1plus1shampoo shampoo
Bron
Was je haar in de winter minder vaak dan in de zomer. Omdat in de winter de lucht binnen droger is door de centrale verwarming, onttrekt dit vocht aan je haar. Droog haar verliest zijn glans, een teken dat je je haar minder moet wassen. Check ook ook of je niet te veel shampoo gebruikt. Achtergebleven restje shampoo maken het haar dof. Spoel 1x per maand je haar na met azijn om alle zeepresten grondig te verwijderen.


Drink je bij een maaltijd die bol staat van knoflook een glas melk, dan behoud je een frisse adem. Melk ná de maaltijd kan ook, maar het is minder effectief. Kauwen op peterselie na een knoflookrijke maaltijd werkt ook.


Heb je last van statisch haar? Wrijf erover met een satijnen kussensloop. Met gewassen haar naar buiten? Föhn het haar voor 80 procent droog en laat het verder aan de lucht drogen. Zo breekt het minder snel.

Bron

Om snel een plattere buik te krijgen zodat je in dat ene jurkje past, eet je een paar dagen geen zout en suiker. Ben je niet tevreden met het resultaat, koop dan corrigerend ondergoed.

Bron

5 modellentips:
- Slaap op een satijnen kussensloop tegen statisch haar
- Breng aambeienzalf aan onder je ogen om wallen glad te trekken
- Gebruik een zacht HB-potlood om je wenkbrauwen bij te tekenen
- Koop je penselen bij een winkel voor kunstschilderaars. Bij voorkeur van marterhaar
- Druk een aardbei plat op je tandenborstel voor frisrood tandvlees.


Dat je rode wijn uit kleding (of tafellaken of tapijt) kunt verwijderen met witte wijn is een fabel. Alcohol verdund de kleurstof van de vlek, waardoor deze juist hardnekkiger wordt. Ook zou doet meer kwaad dan goed. Zout is een fixeermiddel, dat maakt het moeilijker om de vlek te verwijderen. En zout op bijvoorbeeld wol kan het materiaal beschadigen. Wat doe je dan wel? Kleding meteen in de wasmachine. Als de stof het toelaat, op 60 graden wassen. Geen wasmachine in de buurt? Druk er een vochtige theedoek tegenaan. Niet wrijven, maar voorzichtig deppen. Water alleen absorbeert de wijn voldoende.

Wat zijn wintertenen? Dit is een vertraging in de reactie van bloedvaten op temperatuurverschillen. De symptomen zijn roodheid, ontstaan van zwellingen en jeuk. Wat doe je er tegen: wisselbaden nemen. Smeren met crème of kamferspiritus. Of dikke, geitenwollen sokken dragen. Ga niet krabben en houd de voeten en handen vooral warm.

Een snel en handig middeltje tegen een verstopte neus is om wat pepermunt- of rozemarijnolie op te snuiven. Wil je je rode neus wat verdoezelen? Smeer deze licht in met wat vochtinbrengende crème waaraan vitamine E en jojobaolie is toegevoegd. Breng daaroverheen een camouflagecrème aan met een blauwe ondertoon om de roodheid te verzachten.

Bron

Wie niet voldoende beweegt, pleegt roofbouw op zijn lichaam. Behoor jij tot de groep niet-sporters? Stel jezelf dan de kritische vraag waarom je niet sport. Is het antwoord omdat het niet leuk vindt om te sporten? Vergelijk sporten dan met tandenpoetsen. Elke avond je tandenpoetsen is ook niet leuk. Maar het moet gewoon om je gebit gezond te houden. Door te sporten, houd je lichaam en geest gezond. Zo gezien, is bewegen dus net zo gewoon als tandenpoetsen!

Klein kaasjeskruid (Malva neglecta)
Bron
De huid rondom je ogen is dunner dan de rest van je gezicht. Ook bevat de huid hier minder talgkliertjes. Verzorg deze tere plek goed en vermijd duwen, trekken of knijpen. Verder volg je voor de ogen hetzelfde stappenplan als voor de rest van he gezicht: reinigen, beschermen en voeden. Zo gaat cafeïne zwellingen tegen, helpt vitamine K tegen donkere kringen en vitamine C tegen rimpels. Wil je een natuurlijk product gebruiken? Kies dan voor een ingrediënt als kaasjeskruid (malve). Dit werkt ontstekingsremmend, en gaat opgezwollen ogen tegen. Neem ook regelmatig een oogbadje. Hiervoor gebruik je een speciaal oogglaasje gevuld met zuiver water. Beiden te koop bij de apotheek. Of leg gebruikte zakjes kamillethee op je ogen. Dat geeft je direct een heldere blik.


Breng handcrème altijd eerst aan op de bovenkant van je handen. De binnenkant van je handen is droger, en heeft daarom meer crème nodig om soepel te blijven. Begin je met je handpalmen, dan blijft de verzorging van de bovenkant van je handen achter. En juist je handen verraden je leeftijd!


En dat waren de allerlaatste tips van 2014. Ik vind de tip van de handcrème erg handig! Net zoals die tips over het haar.
Welke vind jij handig?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten