zondag 6 juli 2014

Tips van Juni



De laatste maand school is voorbij en de vakantie begint! Juli is aangebroken, maar toch nog even terug naar juni voor de 10 handigste tips van mijn mooi&gezond scheurkalender.

outfit | Tumblr

Mascaraweetjes
- Voorkom vlekken en gebruik een mascara zonder vezeltjes die vollere wimpers beloven.
- Meer volume? Kies voor een recht, stevig borsteltje dat veel mascara op de wimpers achterlaat, vooral bij de aanzet
- Breng poeder aan los op je wimpers voordat je mascara opdoet. Zo blijft de mascara langer zitten
- Voor langere wimpers neem je een vol, zacht borsteltjes dat een dun laagje tot aan de puntjes achterlaat.
- Haal nooit het borsteltje in en uit de mascarahuls, het zogenaamde 'pompen' droogt je mascara uit.

Koolhydraten
Combineer koolhydraten met eiwitten of vet om koolhydraten minder snel te laten verteren. Alleen zo houd je de bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je langer een verzadigd gevoel ervaart. Doet ook wonderen voor je humeur en vermindert zelfs hoofdpijn.

Slaaptrucs voor een mooie huid
- Slaap op je rug. Dat voorkomt rimpels
- Slaap op een satijnen kussensloop. De zijdeachtige stof voorkomt slaapkreukels als je wakker wordt.
- Slaap niet op een al te plat kussen. Zorg dat je hoofd zicht boven je hart bevindt, dat voorkomt vochtophoping in je gezicht.
- Slaap met het raam open. Droge, warme lucht zuigt vocht uit je huid. De vochtige buitenlucht draagt bij aan een zachte, soepele huid.
- Slaap voldoende! Gebruik de slaap alleen voor slapen. Zo train je je geest om je bed te 'verbinden' met slaap.
Vermijd daarnaast de inname van cafeïne en lichaamsbeweging gedurende 3 tot 5 uur voordat je gaat slapen. En beperk je alcoholinname.
Zorg voor een donkere koele kamer. Om de overgang naar de sluimerstand te vergemakkelijken, is het ook van belang een uur voordat je gaat slapen de tv uit te doen of de computer uit te zetten.

Ombre

Volle lippen
Volle lippen worden vooral in Hollywood gezien als schoonheidsideaal. Om het effect van lichtgezwollen lippen te verkrijgen (alsof ze gestoken zijn door een bij..) zoeken de sterren hun toevlucht tot allerlei verschillende lotions en drankjes. Was voorheen chili een populair product waarmee volop werd geëxperimenteerd, nu is dat kaneelolie. Kaneel heeft net als chili een licht irriterende werking, die leidt tot een milde immuun respons (reactie) van het lichaam. Hierdoor wordt bloed naar de lippen gestuurd, wat ze licht doen zwellen. Dit effect duurt ongeveer 4 uur.

Haar beschermen
Van zeewater en chloor kan je haar in de zomer flink beschadigen. Om dit te voorkomen, is een speciale shampoo met UV-bescherming een goed idee. Smeer daarnaast een extra dikke wax in je haar om de schadelijke straling van de zon tegen te houden. Gebruik ook regelmatig een haarmasker dat je vanaf de wortel goed inmasseert. Laat een nacht zitten voor het beste resultaat.



Zoete aardappel
De vrouwen in Okinawa, Japan, zijn niet geheel toevallig de langstlevende vrouwen ter wereld. Hun geheim? Zij genieten dagelijks van een zoete aardappel. Die ze eten bij hun ontbijt, lunch en diner. Rijk aan bètacaroteen, biedt de zoete aardappel 150% meer antioxidanten dan bosbessen. Daarnaast zitten ze boordevol gezonde vitamine A (goed voor de huid) en vitamine C (goed voor de weerstand). Ook proberen? Vervang gewone aardappelen door zoete aardappelen. Bereid ze heel simpel in de magnetron, of stoom ze met weinig water gaar om de maximale hoeveelheid voedingsstoffen te behouden.

Untitled

Huilogen
Hoewel je zou denken dat een oogcrème hulp biedt, zorgt die juist voor meer irritatie. Beter is om 's avonds, na de huilbui, een pot kamillethee te zetten. Voeg daar ijsblokjes aan toe en zet hem in de koelkast. Doorweek twee wattenschijfjes met de ijskoude thee en leg die op je ogen voor je gaat slapen. Gebruik bij het wakker worden eerst een oogdouche en herhaal de wattenschijfjes-met-kamillethee-truc. Je huilogen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

How to: zwoele zomer
- Zorg dat de huid rondom je ogen goed gereinigd is
- Dep met je vingertoppen een egaliserende oogschaduwbasis op je oogleden.
- Onthoud dat de lichtste tinten altijd op het bewegend ooglid komen en in de binnenkant van je oog. Donkere kleuren komen in de buitenhoek, in een halve maan tot onder het oogbot.
- Gebruik een kwastje (van marterhaar) om de verschillende kleuren te mengen, zodat ze in elkaar over lijken te lopen (dus gewoon blenden)
- Trek met een gel eyeliner een lijntje langs je wimperrand en maak af met waterproof mascara.

Migraine
Essentiële pepermuntolie is makkelijk, betaalbare en natuurlijke remedie tegen (spannings)hoofdpijn. Breng voor een direct kalmerend effect de olie onverdund aan op de huid. Verwarm een paar druppels olie in je hand door je handpalmen tegen elkaar aan te wrijven. Leg nu je handen een paar minuten op je voorhoofd en slapen zodat de olie in je huid kan trekken. Een andere manier is om een washandje onder te dompelen in een bak koud water waaraan een paar druppels pepermuntolie zijn toegevoegd. Wring het washandje uit en leg die op je ogen. Laat net zo lang liggen totdat de warmte van je hoofd in het washandje is getrokken.

2013 New Blusher Shades in Bon Bon, Bubblegum, Candyfloss, Cupcake ...

Blush voor jou
Welke kleur blusher het beste is, hangt af van je huidskleur. Heb je een lichte huid, kies dan voor lichtroze, abrikoos- en beige tinten  Een te felle kleur wordt onnatuurlijk. Is de ondertoon van je huid gelig? Breng je natuurlijk gezichtskleur in balans met koraalrode tinten. Ben je van nature meer roze van kleur, beperk dan het gebruik van rood. Kies eerder voor contrasterende abrikoostingen. Bij een olijfkleurige huid staan roze of perziktinten met een vleugje goud het mooiste.

En dat waren de tips van juni alweer!
Welke tip vind jij handig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten